Karlie Kloss е амерички топ модел која се наоѓа на второто место од листата за Топ 50 модели од models.com, додека Vogue Paris ја прогласи за една од најдобрите 30модели на денешницата. Родена на 3ти август, 1992ра година во Мисури, но пораснала во Чикаго. На 13 годишна возраст била откриена на хуманитарен моден настан и охрабрена од еден од професорите од нејзиното балетско училиште да започне со моделството.

Во 2007ма година потпишала договор со модната агенција Elite. Во 2008ма година се префрлила во агенцијата NEXT и веќе била прогласена за најдобар модел од магазинот People. Препознатлива е по класичниот изглед и својот “пантерски” од, за кој вели дека е благодарение на балетот, кој и е голема љубов.

Била дел од рекламните кампањи на Donna Karan, Nina Ricci, Chloé, Lacoste, Sportmax, Alexander McQueen, Yves Saint Laurent, Dolce & Gabbana, Gap, Bally Shoe, Bergdorf Goodman, Pringle of Scotland, Dior, Hermes, Oscar de la Renta, Sonia Rykiel, Aquascutum, Topshop, Eryn Brinie, Uniqlo, Omnia Jade, Lord & Taylor, Barneys New York, American Eagle, и Victoria’s Secret PINK. Таа е и заштитното лице на парфемот на Marc Jacobs, Lola.

Се нашла на насловните на турското, корејското, јапонското, португалското, американското издание на Vogue, во бројни едиторијали на W Магазинот,  Elle, Allure, i-D,  Numéro, Vanity Fair, Dazed & Confused и Vogue. Се појавила и во втората епизода од четвртата сезона од “Gossip Girl” играјќи се себеси. За сеозната пролет/лето 2010та година ја отвори ревијата на John Galliano, кој ја нарекува своја муза и ревиите на Dior за  Christian Dior Haute Couture и Dior resort.  Во 2011та го обнови својот договор со Dior и го имаше своето деби на шоуто на Victoria’s Secret.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваHotel Transylvania | Хотелот на Дракула
Следна објаваНаправи сам | Обележувалки за книги
Вљубеник во уметноста и дизајнот, пружа несекојдневна и ретка презентација на истите. Носител на особена артистичка визија поткрепена со последните модни случувања, својата визуелна меморија успешно ја инкорпорира во светот на заборавените уметнички вредности. Подржувач и промотор на хуманоста, вешто ја унапредува како креативната, така и хуманата страна на животот.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР