На 1 октомври ќе се случи 18-то издание на Бела Ноќ, едно од највозбудливите и можеби најинтересни настани во Македонија. Вечерта ќе обилува со настани и културна програма во кои Скопје и скопјани ќе уживаат во посета на 🎨 Концептуални изложби; 🎭 Театар на отворено; 🎻 Камерен оркестар; 📽 Кино проекции;🤹‍♂️ Магионичарско шоу; 🧭 Диџеи и многу други културни настани…

🆒 Културно информативен центар – Скопје се придружува со своја програма во склоп на Бела ноќ.

БЕЛА НОЌ 2022

Мултимедијална манифестација „КИЦ Артленд“

📅 1 октомври 2022, ⏰19ч.

📌 Културно информативен центар – Скопје

🏙 Белата ноќ под името „КИЦ Артленд“ и целовечерна културна програма во облик на мултимедијална манифестација, ќе се случи и во Културно информативниот центар – Скопје.

📷 Како круна на овој настан ја имаме и големата изложба на државната манифестација „Денови на македонска фотографија“ во организација на „Фото сојуз на Македонија“, која го слави својот 60-ти роденден!

📄 Целосната програма во продолжение…

П Р О Г Р А М А

📌Салон Империјал II, ⏰19 ч.

– Алекс Петковски (инструментал)

– Официјално отворањe

– Ристина Николова и Ивона Нацевска (поетско читање)

– Вокален состав „Мелизма“

📌Салон Империјал I, ⏰19:30 ч.

– 60-то јубилејно издание на „Денови на македонска фотографија“

– Академски хор Мирче Ацев

📌Салон Империјал II, ⏰21ч.

– Трио Џентлмен (концерт)

– Огнен Здравковски (концерт)

– Елена Пренџова и Нино Наумовски (поетски перформанс)

НЕМА КОМЕНТАРИ