Нашите омилени познати личности и “ХИТ ” девојки носат фризура од раните 60-ти,  крмки (шишки) на страна.

Модните трендови се враќаат и се повторуваат, а се чини дека истото важи и во сферата на убавината. Имено, судејќи по изгледот на нашите омилени ѕвезди и ХИТ девојки, ни се враќа еден заборавен тренд од почетокот на 60-тите – шишки на страна. Никој не остана имун на него, од “алтернативките” и познати личности до најпопуларните девојки во училиштата.

Потоа, генерацијата Z ги прогласи страничните правци на патеци за неприфатливи и ги популаризираше т.н. “завеса шишки”. Ќе се согласиме дека тие два тренда добро ни послужија во последните години, но малку ни е досадно од нив.

Иако можеби мислите дека страничните шишки се застарени во моментов, тие се враќаат во ново, помодерно руво кое е многу привлечно. Лежерноста е заменета со структура и поостри парчиња, а нивната разновидност бара експериментирање.

Познатите дами ги носат во долга или кратка варијанта, но внимавајте да бидат прилагодени на формата на лицето. Стилот на Џесика Рабит го носеа ѕвезди како Дуа Липа и Кендал Џенер, додека Зои Кравиц носи кратки и геометриски шишки.

Доколку сакате да ја зачувате косата од оштетување оваа есен, страничните шишки се идеален избор за вас. Ќе ви треба само чешел и лак за коса.

НЕМА КОМЕНТАРИ