Жарко Башески со изложба на Скопско Лето

Долгогодишната успешна соработка на Националната галерија на Македонија и Дирекцијата за култура и уметност резултира со партиципација на Галеријата во рамките на манифестацијата Скопско...

Светската маркетиншка елита доаѓа во Скопје

Мarketing Kingdom Skopje, најактуелниот настан организиран од Пи Ворлд, ќе се одржи на 30 септември во Скопје, со предавачи од најголемите светски брендови какоShazam,...

Неделна програма во Јавна Соба

15% ПРОЛЕТЕН ПОПУСТ ЗА ВЕЛОСИПЕДИСТИ // 15% SPRING DISCOUNT FOR CYCLIST Тераса. Мезе. Фудбал. Музика. // Terrace. Mezze. Football. Music. Отворен простор за дружење со вкусна...

Неделна програма во Public Room

15% ПРОЛЕТЕН ПОПУСТ ЗА ВЕЛОСИПЕДИСТИ // 15% SPRING DISCOUNT FOR CYCLIST НОВА ТЕРАСА ВО ЈАВНА СОБА // NEW TERRACE IN PUBLIC ROOM Отворен простор за дружење...

Неделна програма за Охридско лето

24 Јули Роман Симовиќ (виолина, Црна Гора) Ратимир Мартиновиќ (пијано, Црна Гора) Програма: А. Парт, С. Прокофјев, Ф. Пуланк, М. Равел. 25 Јули Изложба на Јане Бакрески: “Augmented Abstraction” 26 Јули Mojca Zlobko Vajgl (харфа,...

ЛЕТЕН САЕМ НА КНИГА 2016

На сите веб-генератори за новости ќе ја најдете оваа одлична вест за сите љубители на книгата: oд 10 до 22 часот секој ден во...

Неделна програма во Public Room

15% ПРОЛЕТЕН ПОПУСТ ЗА ВЕЛОСИПЕДИСТИ // 15% SPRING DISCOUNT FOR CYCLIST НОВА ТЕРАСА ВО ЈАВНА СОБА // NEW TERRACE IN PUBLIC ROOM Отворен простор за дружење...

Фокус на мексиканската кинематографија

Мексиканската е една од најплодните филмски индустрии во Латинска Америка. Серијата неодамнешниоскаровски победи на режисери како Алфонсо Куарон и Алехандро Гонзалес Ињариту, високо го...

Меѓународен Поетски Фестивал „Литературни искри“ 2016

Како чествување на на големиот празник Св. Кирил и Методиј и оваа година традиционално веќе третпат се одржа Меѓународниот Поетски Фестивал „Литературни искри“ во...

Неделен репертоар на Драмскиот театар (23.05 – 29.05)

На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 23.05 до 29.05.2016 ќе имате можност да ги проследите следните претстави: ден и час:       26.05.2016...

OFF-Fest! Раскошна програма за јубилејното фестивалско издание

Уште само една недела нè дели од почетокот на јубилејното, петнаесетто по ред издание на OFF-Fest! Фестивалот, кој во организација на Скопскиот џез фестивал ќе се одржи од...

Неделен репертоар на Драмскиот театар (16.05 – 22.05)

На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 16.05 до 22.05.2016 ќе имате можност да ги проследите следните претстави: ден и час:       19.05.2016...