Дела од целиот свет добија награди на 9-тиот Скопје Постер...

Повторно по 4 години Скопје Постер Фестивал, пред многубројната публика ги претстави победниците на овогодинешното девето издание во просторите на Музеј на Град Скопје. „„Криза...

Недела на дизајн во Јавна Соба

21.11 // 20:00 Пред отворањето на Неделата на дизајн Ве каниме на настан каде што ќе уживате во вкусна храна приготвена од италијанскиот готвач Giorgio...

Неделен репертоар на Драмскиот театар (21.11 – 27.11)

На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 21.11 до 27.11.2016 ќе имате можност да ги проследите следните претстави: ден и час:       21.11.2016 (понеделник)...

Награда и нови фестивали за филмот „Борба за смрт“

Краткометражниот филм „Борба за смрт“ на авторката Елеонора Венинова се закити со уште една награда: „Златна мачка“ за втор најдобар филм во меѓународна конкуренција...

Хрватскиот колектив ОАЗА на Skopje Design Week 2016

Сите љубители на дизајнот, во рамките на Skopje Design Week 2016, ќе имаат можност да се запознаат со хрватскиот колектив „Оаза“, во кој членуваат...

Четири години Cineplexx Македонија

Вистинските љубители на филмот ќе имаат можност да уживаат во најактуелната филмска понуда и безброј други изненадувања. Cineplexx Македонија го заокружува четвртото поглавје со одлични...

Можност за македонските филмски режисери

СВЕТ ВО ТРАНЗИЦИЈА Филмските режисери од Македонија, на возраст до 35 годишна возраст, се повикани да учествуваат на фестивалот на кратки филмови „LETS’S CEE Short...

Неделен репертоар на Драмскиот театар (14.11 – 20.11)

На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 14.11 до 20.11.2016 ќе имате можност да ги проследите следните претстави: ден и час:       15.11.2016 (вторник)...

Жирито на Скопје Постер Фестивал вистинско дизајнерско уживање!

Меѓународна жири комисија, составена од пет судии, ќе направи финална селекција на плакатите и ќе ги избере победничките автори на 9. Меѓународенстудентски конкурс за...

Skopje Design Week | Младите балкански дизајнери повторно во Скопје

Една од најзначајните изложби „Young Balkan Designers“  која го обединува дизајн секторот од регионот, ќе биде повторно претставена во Скопје за време на  Skopje...

Повеќедневно дизајнерско искуство за публика со изострени сетила

Деветто издание на Скопје постер фестивал ќе се организира од 21-ви до 30-ти ноевмри 2016 година во Музеј на Град Скопје. Во првите три...

Skopje Design Week 2016

Подготовките на шестото издание на Недела на дизајнот во Скопје (Skopje Design Week), кое годинава ќе се одржи од 23 до 27 ноември во...