Неделна програма во Јавна Соба

31.10 // 20:00 Промоција на романот „Убиство во хотел Босфор" од турско-германската писателка Есмахан Ајкол. По промоцијата ќе се забавуваме со „OK band". facebook event link 02.11 //...

Неделен репертоар на Драмскиот театар (31.10 – 06.11)

На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 31.10 до 06.11.2016 ќе имате можност да ги проследите следните претстави: ден и час:       31.10.2016...

Неделен репертоар на Драмскиот театар (24.10 – 30.10)

На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 24.10 до 30.10.2016 ќе имате можност да ги проследите следните претстави: ден и час:       25.10.2016...

Македонската литература на Саемот на книга во Франкфурт

Македонски вина, македонска класична музика и македонски книги... дали атмосферата на Меѓународниот Саем на книга во Франкфурт може да стане подобра? Имено, утре на 23ти...

Шесто издание на “Skopje Design Week“ во Јавна соба, 23.-27.ноември

На огромно задоволство на публиката и деловниот сектор во земјава го најавуваме шестото издание на Недела на дизајнот во Скопје (Skopje Design Week), кое...

Неделна програма во Јавна Соба

Три можности за користење на нашите простории за обуки, семинари, работилници, презентации... Одберете ја Вашата соба тука! ЗИМСКО МЕНИ ВО ЈАВНА СОБА! 17.10 // 19:00 Издавачки центар Три...

Неделен репертоар на Драмскиот театар (17.10 – 23.10)

На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 17.10 до 23.10.2016 ќе имате можност да ги проследите следните претстави: ден и час:       19.10.2016...

МКСкопје – настан што ја собра маркетинг елитата и експертите во...

Дванаесет врвни експерти од маркетинг индустријата и современите комуникации, повеќе од 250 делегати од земјава и уште од Србија, Хрватска, Албанија и Косово како...

Промоција на „Музика и муабети“ – Ненад Георгиевски

Посветено на вистинските љубители на музиката... На 12 октомври во кафе „Излет“ ќе се случи втората голема промоција на книгата „Музика и муабети“ во издание на...

Распоред на проекции на Киненова филмски фестивал Скопје 2016

Денови Кино Култура Кинотека На Македонија 05.10.2016 ( среда ) 20.00 – Отворање на фестивал со филм од главна програма;“Слава“ ( Glory ), Р. Бугарија/ 2016 22.30 – Панорама; “Мина оди”...

Неделен репертоар на Драмскиот театар (03.10 – 09.10)

На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 03.10 до 09.10.2016 ќе имате можност да ги проследите следните претстави: ден и час:       04.10.2016...

Гламурозен моден настан: MARELLA 10 години во Скопје

Секојдневно дознаваме, читаме и им се восхитуваме на гламурозните модни настани кои се случуваат во големите метрополи како Милано, Париз, Лондон… Оваа среда, чест ни...