Smart Up Conference Vol’3

Smart Up претставува уникатен концепт за мотивирање на младите, поттикнувајќи ги да ги развијат своите претприемнички вештини. Бидејќи младите се движечка сила во општеството,...

Со Критичка култура низ филмови завршува фестивалот КРИК 03

На годинашното издание на фестивалот КРИК во делот насловен: Критичка култура низ филмови, утре (недела, 16 декември) и на 17 и 18 декември, во...

Програма во Јавна Соба 18.03. 2019 1

Понеделнички, на кафе во Јавна Соба Програма за оваа седмица: 25.03. // 18:00 - Coffee with an expert Повеќе за "Lean brand", и овој пат со Роланд. facebook...

Завршува првата музејска поставка вон музеј – “Жената во Македонија низ...

На 14. март завршува првата музејска поставка вон музеј – “Жената во Македонија низ времето”. Оваа поставка претставуваше времеплов на жената во Македонија искажана преку...

Неделна програма во Јавна Соба

15% ПРОЛЕТЕН ПОПУСТ ЗА ВЕЛОСИПЕДИСТИ / 15% SPRING DISCOUNT FOR CYCLIST ВЕЧЕРНО ЗАДОВОЛСТВО ВО ЈАВНА СОБА EVENING PLEASURE IN PUBLIC ROOM НОВИ ПРОИЗВОДИ ВО КОНЦЕПТУАЛНА ПРОДАВНИЦА...

Промоција на “Зимски распуст” од Хилдур Кнутсдотир, најпознатата исландска авторка за...

Хилдур Кнутсдотир, која се смета за една од најоригиналните авторки за деца во Исланд, ќе го посети Скопје по покана на својот македонски издавач...

Стипендии за академијата за дизајн | Последен повик за конкурс за...

Во периодот од февруари до мај 2017 година, беше отворен конкурсот за стипендии за Академијата за Дизајн при Семос Едукација, каде идните дизајнери имаа...

Европски филм за млада публика во пет градови

Здружението на филмски продуценти на Македонија МЗФП Скопје до 15 ноември го организира проектот „Европски филм за млада публика“ во рамките на кој ќе...

Изложба на Филигрански мотиви во АРТЕ Галерија

Ве известуваме дека АРТЕ Галерија на ден 23.06.2016 (четврток) со почеток во 20:00 часот ја организирa изложбата на "Филигрански мотиви" на авторката Мирјана Николоска...

Неделен репертоар на Драмскиот театар (28.03 – 03.04)

На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 28.03 до 03.04.2016 ќе имате можност да ги проследите следните претстави: ден и час:       29.03.2016...

Плати со поезија 2016

Бездруго, најочекуваниот понеделник во последно време! Она што го прави денешниот ден да биде очекуван со драга волја всушност, е иницијатива којашто започна и не...

Вклучете се е вие во гласањето за избор на Мажи на...

За прв пат оваа година се одржува официјалниот избор за Мажи на годината 2108 во организација на Friday.mk и Моментум. Настанот ќе се одржи...

Традиционален концерт по повод празникот Василица | „ФИЛМСКИ НОТИ“ FILM THEMES

Македонската опера и балет веќе 25 години ја одржува традицијата на одбележување на празникот Василица со пригоден концерт. „Филмски ноти“ е концертот што по повод празникот...

Што ќе правиме во Јавна Соба

22.09 // 21:00 Во четврток го слушаме еден од најталентираните гитаристи Дамјан Пејчиновски. Останати се уште неколку билети во претродажба! facebook event link 23.09 // 16:00 -...

Најновите италијански рецепти за широка публика во Јавна соба

Вкусот на Италија во Скопје Во рамки на проектот “Вкусот на Скопје” на 8. февруари во центарот Јавна соба со почеток во 20:00ч ќе се...

Недела на францускиот филм во Скопје

Неделата на францускиот филм, насловена како „Актуелните настани во фокусот на францускиот филм“ ќе почне на 11 февруари 20 часот, во киното „Милениум“ со филмот...