Фото на денот | Фиренца

,,Florence in my heart’’ (,,Фиренца во моето срце’’) e дело на фотографот Giovanni Giannandrea, со симболичен приказ на љубовта што авторот ја негува кон...

Фото на денот | Позитано

Позитано е мало и сликовито приморско гратче кое се извишува на италијанскиот брег Амалфи. Мами воздишки со чудесната архитектура и колоритните фасади на куќите,...

Фото на денот | Пеперутка и јоргован

Прекрасна фотографија на Debbie Gillette, отсликување на убавината на пролетта; пеперутка и јоргован - совршена комбинација.

Фото на денот | Задоцнето изгрејсонце

Од своевидна жабја перспектива, нештата изгледаат поинаку. Фотографија од Glenn Nishida, направена за време на прошетка во Kaneohe, Хаваи во 6 часот наутро. Aloha!

Фото на денот | Селфи во Прага

Се наоѓате на убаво место и нема кој да Ве фотографира? Тогаш правите селфи. Ова е прекрасна фотографија од златната Прага, дело на Roberto...

Фото на денот | Потокот на самовилите

Сите бајки, сите волшебства се инспирирани, произлегуваат и се отсликуваат во природата. Природата е најголемиот уметник и е преполна со места кои изгледаат совршено....

Фото на денот | Магија на есента

Веќе се согласивме дека есента не е време за депресии, туку напротив - есента е време за љубов, за нови почетоци, за зимници и...

Фото на денот | На крајот од светот

„На крајот од светот“ е фотографија на Max Brun која го одзема здивот. Фотографија каде небото се рефлектира и се создава претстава како да...

Фото на денот | Очи во очи

Фотографија која ја претставува љубопитноста и интересот на децата за животните, соочени ,,очи во очи“ со малиот нилски коњ од локалната зоолошка градина. Прекрасна...

Фото на денот | Тепих од цветови

Традиционално, на секои две години, Големиот плоштад во Брисел се покрива со тепих од шарени цвеќиња, најчесто бегонии. Манифестацијата се подготвува уште од 1971...

Фото на денот | Огледало на природата

Фотографија на Svаn Muller направена во Швајцарија. Планинска убавина, езеро и отсликување на еден планински врв. Се надеваме дека ќе се согласите со нас:...

Фото на денот | Љубов на зајдисонце

Танц на најубавиот ден во животот на двајца вљубени, за време на зајдисонце, овековечен од фотографот Koper Israel.