Гигантска тастатура | Anatoly Vyatkin

Во чест на QWERTY тастатурата, рускиот уметник Anatoly Vyatkin има инсталирано гигантска тастатура во центарот на градот Yekaterinburg, Русија. Огромната тастатура е направена од...

Театар од сенки | Lucion Media

„Fete des Lumieres“  е фестивал кој повеќе години се одржува во Лион, Франција. Канадското студио Lucion Media оваа година за прв пат учествувале на...

Dalston House | Пркосејќи на гравитацијата и реалноста

Leandro Erlich е аргентински уметник и архитект кој секогаш ги „брише“ границите меѓу реалноста и илузијата, создавајќи неверојатни тридимензионални визуелни инсталации. Неговиот најнов проект...

„Балерина“ во чест на Maya Plisetskaya | Eduardo Kobra

Eduardo Kobra e уличен уметник од Бразил кој ги разубавува улиците низ Москва. Огромен мурал „Балерина“ создаден со боите на виножитото, со фрагментирани геометриски...

Урбаните уметнички дела на Aryz

Кога зборуваме за најновите ѕвезди во полето на уличната уметност, есенцијално е да го потенцираме Aryz! Кралството Мароко, Португалија, САД, Данска и Норвешка се моментално домови...

Графитите на Banksy оживеаа

Доколку знаете кој е Banksy и ако ја сакате неговата улична уметност, тогаш ова мора да го видите. Фотографот Nick Stern направи еден оригинален...

Љубовници кои се бакнуваат | Claire Streetart

Сензуални силуети на вљубени двојки кои страсно се бакнуваат, разменувајќи нежности на улиците на Париз и Монпелје. Уличната уметност на Claire Streetart ја оживува...

Бетонско шарено платно

Уште една галерија на брилијантни улични дела, ширум светот. Некои од нив се изработени од звучни имиња и веќе популарни уметници, а некои се...

Инспирација на улица

Францускиот блог "OaKoAk" има збирка примероци од многу интересна и несекојдневна улична уметност. Divianarts реши со вас да сподели 15 уникатни улучни дела од...

„Под поинаква светлина“ – Солун

Beforelight - креативна група од Грција која работи на проекти кои главно се однесуваат на употреба на светлината преку одредени некарактеристични инсталации на јавни...

Уличната уметност и луѓето во совршена комбинација | Julien Coquentin

„Ве молам нацртајте ми ѕид“ е креативна серија фотографии на францускиот фотограф Julien Coquentin. Станува збор за комбинација на уличната уметност и фотографијата како...

Минијатурни згради | EVOL

Уличен уметник од Берлин, познат како EVOL ужива создавајќи минијатурни згради. Насекаде низ Берлин, тој на создава свој свет, цртајќи минијатурни згради на ѕидови,...