Се помалку луѓе поради брзиот начин на живот и многуте обврски уживаат во уметноста. Се помалку луѓе посетуваат музеи и галерии. Воден токму од тој факт, францускиот уличен уметник Etienne Lavie работи на проект насловен како „OMG, Who Stole My Ads?”. Како што наведува самото име на проектот, станува збор за замена на билбордите полни со разни реклами со класични уметнички дела. Така минувачите може да уживаат во уметноста и додека одат на работа и ги извршуваат секојдневните обврски. Што мислите за оваа идеја?

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

СПОДЕЛИ
Претходна објаваКатарина Ивановска за Pain de Sucre
Следна објаваЕнтериер со сини и жолти детали
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР