Шпанскиот уличен уметник Окуда Сан Мигел ѝ го врати животот на една стара, напуштена црква во Мароко преку неговиот најнов проект насловен 11 Mirages to the Freedom. Овој проект е посветен на обновување на фасадите на стари градби, па така оваа руинирана црква сега има нов лик, со шарени и весели ѕидови на кои се насликани различни видови животни. Прозорците на црквата сега изгледаат како кафези за птици што дополнително го разубавува новиот, разигран изглед на црквата.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

СПОДЕЛИ
Претходна објаваПлати со поезија 2016
Следна објаваНајскапите приватни авиони од 30 – 367 милиони долари!
Креативната страна на животот под поинаков агол, каде важи правилото "less is more" е она што го опишува овој член на креативното семејство. Со оптимистичен пристап и позитивна енергија, сиот труд го насочува кон доброто и инспирацијата, кон вистинските вредности; како што е уметноста и квалитетниот креативен израз. Со поедноставување на животот, стои рамо до рамо со останатите креативци во тимот на Divian Arts.

НЕМА КОМЕНТАРИ