Огромно девојче на ѕид | Natalia Rak

Natalia Rak, полски уличен уметник чие име стои зад овој прекрасен мурал. Млада девојка облечена во традиционална полска облека, позиционирана на совршена позиција за...

Ова не е игра | Lorenzo Quinn

Разубавување на градот, пренесување пораки на оригинален начин, благодарение на склупторот Lorenzo Quinn. Тој создава инсталации од „раце кои си играат со играчки во...

Прекрасни мурали кои ги красат градовите низ светот!

Францускиот уличен уметник Жилиен Маланд, создава огромни, улични уметнички дела низ светот. Неговите големи мурали, најчесто ги прикажуваат децата, во свет полн со бои....

Уникатна улична уметност

Францускиот уметник Sandrine Estrade Boulet фотографира секојдневни предмети на улиците на Париз, а потоа врз нив доцртува елементи, така што им дава живот и...

Дрвја кои не се потчинуваат на цивилизацијата

Врската и односот меѓу природата и човештвото е комплициран, човекот мора да ја користи природата, да живее во хармонија со неа, но да внимава...
video

Редизајн на Supermodel, албумот од Foster the People

Foster the People најави натпревар за креација на нов ковер на албумот "Supermodel". Натпреварот ќе се одржи на 28 Март, веднаш по концеротот во  Gaîté...

Извонредна улична уметност | Русија

Рускиот уличен артист Никита Номерз, транформира напуштени структури во необични и допадливи форми на улична уметност. Карактеристиките на објектите ги користи за да ги...

Улиците на Виена | Анатомија на стаорецот

Откако неговото последно улично дело беше забележано во Луксембург, уметникот кој работи под псевдонимот Nychos се врати дома за да создаде ново парче улична...

3Д улична уметност | Tracy Lee Stum

Американката Tracy Lee Stum е уличен уметник која своите 3Д слики ги претставува по улиците низ целиот свет. Како еден од најдобрите улични уметници во...

Зелените графички декорации се новиот хит!

Современите уметници открија дека street art-от не е само визуелна уметност, туку може да стане и тактилна - мека и глатка на допир. Графитите направени од...

Големиот чешел

Knowhow Shop LA, локална работилница која изработува предмети од дрво, го создаде овој гигантски чешел, кој всушност служи како решетка каде ќе може да...

Колекција | Кеmr

Колекција на одлични разиграни и динамични дела на уличниот уметник Кеmr.