bigalillustration7 (1)Ронит Бигл е израелска уметница која стана позната со својта серија “Скулптури на тела II”, со која таа го трансформира човечкото тело во текст. За таа цел таа користи дигитална фотографија прекриена со библиски текстови напишани на хебрејски јазик и цветни орнаменти нацртани со црно мастило. телото е изложено, а текстот обликува телесни пејсажи и скриена текстура на неизговорена еротика. Ронит објаснува дека овие слики апстрактни и доволно енигматични за да предизвикаат што поголема заинтересираност кај публиктата за нејзино дешифрирање.

Интересно зарем не?!!bigalillustration8

bigalillustration3
bigalillustration5
bigalillustration9

Коментари

коментари

СПОДЕЛИ
Претходна објаваУметност од хартија
Следна објаваМини стан за млада дама
Комуникативна, весела, оптимистички настроена. Со повеќе од солидни познавања на класичната уметност и со исклучителнo познавање на француската мода и стил на живеење, Маја ја презентрира убавината на уметноста во посебните мигови на секојдневието, нагласувајќи го акцентот на идиличните егзотични патувања. Нејзина омилена изрека е "Смејте се, ништо не е повредно од насмевката".

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР