Урбан светилник

Тројца студенти, многу креативност, оригинални идеи, монотон електричен столб е се' што било потребно за да се создаде еден импровизиран витраж светилник. Урбанизацијата вооглавно...

Слики со илјадници карактери | Sagaki Keita

Илјадници чудни карактери насликани на една слика, со одреден распоред создавајќи слика на познати споменици и уметнички дела. Прекрасна идеја и совршени дела на...

Како да станете поет: Тајната на поезијата

Кога за момент ќе заборавиме на бучниот свет кој не опркружува и се фокусираме само на нашот здив или нашиот пулс ќе станеме свесни...

Скулптурата на славниот уметник Banksy по цена од само $2.5 долари

Банкси (Banksy) е светски познат бристолски уметник, најпознат по уличната графити уметност, чии уметнички дела честопати се поврзани со политиката и содржат доза на хумор. Со...
video

Спирални цртежи | Chan Hwee Chong

Извонредни спирални цртежи направени за Faber Castell, од страна на Chan Hwee Chong од Сигнапур. Познати ликови нацртани на неверојатен начин; Мона Лиза, Ван...

Артенштајн | Настан за улична уметност

Артенштајн е настан кој претставува собир на улични уметници, аматери и ентузијасти со цел да ги нацртаат своите желби за урбаниот Франкенштајн - Скопје. На...

Порцелан со ликови од литературата и филмот

Скоро сите сакаме кафе или чај, а убава шолја со омилените ликови од литературата и филмот е една причина повеќе да уживаме во нив. Сетовите...

Нов изглед го краси бутикот на Louis Vuitton во Париз!

Уметникот Luckylefthand го украси бутикот на Louis Vuitton со мурал наречен „Девет бои, девет очи и девет срца“. „Улицата ја правиме среќно место“, рече Gaston-Louis Vuitton во...

Берлинскиот ресторан LA Poke – инспириран од сликата A Bigger Splash...

.Формите и боите кои можеме да ги видиме на сликите на Дејвид Хокни, се реинтерпретирани во овој ресторан во Берлин, кој настанал како дело...

Jackson Pollock-Апстрактен експресионизам

Jackson Pollock е секако врвната фигура на апстрактниот експресионизам, а попознат е по својот уникатен стил на сликање т.н (drippainting). Роден е на 28...

Илустрациите на еден (архи)писател

Интересен спој на архитектура и литература! Уметникот Federico Babina креира архитектонски дела, а како основа ги користи најубавите цитати од некои од најпознатите книги. Серијата илустрации...

Уличен живот низ слики | Kal Gajroum

Слики на Kal Gajroum, во кои може да се почувствува топлина и енергија, што често се занемаруваат од современите уметници. Неговите слики се традиционални...