Овие литературни типови кои бездруго се класифицираат како бунтовници, во суштина се вистински креативци – успеваат да ги украсат напуштените ѕидови од Лондон до Њујорк со суштинска порака, т.е потсетување на заборавените автори и нивните дела. По уличната уметност инспирирана од книги, оваа серија графити се припојува кон истата намена и фактот што сепак порастот на овој тип на графити изненадува, е навистина за пофалба на сметка на уличните уметници ширум Скопје. Ако минатиот пат Ве запрашавме дали вакво нешто му недостасува на Скопје, сега имаме прашање: дали освен Едгар Алан По на повеќе локации низ градот, имате забележано друг автор или цитат? Споделете со нас во коментар!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

СПОДЕЛИ
Претходна објаваМодерен чекор | Zohara Tights
Следна објаваНаправи сам | Украсно шише
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР