Пабло Пикасо – еден од најголемите мајстори на уметноста во XX век, создавач на врвни и неповторливи дела е инспирација за многумина. Инспирација од неговите дела зема и Eugenio Recuenco, шпански уметник кој создава цела серија фотографии врз основа токму на сликите на Пикасо. Мода, естравагантност, разнобојност… претстава на Пикасо како моден советник. Потврда дека уметниците не умираат, живеат преку нивните дела. Погледнете за што станува збор.

31

32

33

34

35

36

37

СПОДЕЛИ
Претходна објаваПрв проект на Foster + Partners во Латинска Америка
Следна објаваТелесна конекција | William K
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР