Baptiste Demombourg е авторот на новата скулптура на плоштадот Bouffay во Нант, Франција. Скулптурата е во форма на ролеркостер составен од 1200 столчиња како оние во француските кафетерии. Столчињата кои се дел од оваа статична инсталација се во разни бои, а ваквата скулптура е инспирирана од делото Hélice et Rythme на Robert Delaunay, кој го направил делото за Светскиот панаѓур во Париз во далечната 1937.

1

2

3

4

5

6

7

Коментари

коментари

СПОДЕЛИ
Претходна објаваТесни чизми над глужд, по кои полуде модниот свет!
Следна објаваХороскоп од 24.08.2015 – 30.08.2015
Креативната страна на животот под поинаков агол, каде важи правилото "less is more" е она што го опишува овој член на креативното семејство. Со оптимистичен пристап и позитивна енергија, сиот труд го насочува кон доброто и инспирацијата, кон вистинските вредности; како што е уметноста и квалитетниот креативен израз. Со поедноставување на животот, стои рамо до рамо со останатите креативци во тимот на Divian Arts.

НЕМА КОМЕНТАРИ