Да и тоа е возможно, за само 3 минути да пропатувате низ делата создавани 5 века.

Патување низ 500 години во создавањето на женски портрети, нивното постепено надоградување и менување совршено вклопено во 3-минутно видео. Со оригинален приказ на еволуцијата на уметноста во текот на годините согледана низ 90 слики од познати и непознати уметници имаме можност да уживаме во убавината на овие ремек дела кои и денес се културно наследство на човекот.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваСите се смееме на ист јазик!
Следна објаваТренд | Бои на лакови за есен
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ