Доделени престижните “Hasselblad Awards”!

Една од најпрестижните награди кои се доделуваат на секои две години за најдобри фотографии е "Hasselblad Awards". Неодамна ја објавија листата на овогодинешните победници...

Топ 3 #DivianArts инстаграм фотографии за оваа недела

Дозволете да Ви ги претставиме победниците на нашиот неделен  фото натпревар на Instagram! Николија Колевска Николија Колевска е аматер кој се стреми кон професионализам. Нејзин најголем предизвик е да...

Торонто – преку фотографиите на фотографот Bora!

Фотографот Bora не води на тура низ неговиот роден град Торонто преку серијалот „Торонто навечер“. Серијалот ја истакнува убавината на градот преку рефлексијата на неонските светла,...

Најдобрите фотографии на 2017 според Flickr

Flickr натпреварот за најдобра фотографија постојано изненадува! 2017 беше навистина инспиративна за фотографите и едноставно е невозможно да се избере најдобра фотографија! Подолу, можете да ги...

Топ 3 #DivianArts инстаграм фотографии за оваа недела

Дозволете да Ви ги претставиме победниците на нашиот неделен  фото натпревар на Instagram! Стефанија Шутарова Стефанија Шутарова е аматер чиј предизвик за фотографирање се пејсажите и зајдисонцето. Фотографијата е фотографирана...

Топ 3 #DivianArts инстаграм фотографии за оваа недела

Дозволете да Ви ги претставиме победниците на нашиот неделен  фото натпревар на Instagram! Василије Мерков   Овој талент се вика Василије Мерков и има 15 години. Предизвик му е да...

Новогодишно расположение во Унгарија!

Унгарскиот град, Székesfehérvár, бил главен град во периодот на средниот век. Тој е со богата историја и уште поубава архитектура. Унгарски фотограф ја документираше атмосферата...

André Stummer – Совршен фото серијал од Алпите

Совршени фотографии од Алпите направени од германскиот фотограф André Stummer. Користејќи ја максимално привилегијата да живее во Швајцарија, Stummer направи серијал од најпознатиот планински венец кој ќе...

Топ 3 #DivianArts инстаграм фотографии за оваа недела

Дозволете да Ви ги претставиме победниците на нашиот неделен  фото натпревар на Instagram! Љупче Василев Љупче Василев се занимава со професионална фотографија. Мотивот на фотографијата е вечната битка на...

Melika Dez | Извондредни танцувачки фотографии!

Кога станува збор за фотографирање на танчери, Melika Dez сака да ги извади од студио и да ги фотографира во урбаните катчиња на Њујорк, Монтреал, Париз...

Најубавите библиотеки во Европа

Серијалот на Reinhard Görner ќе ја разбуди желбата во Вас повторно да читате! Во овој серијал Ви ги претставуваме најубавите библиотеки во цела Европа! Од Мадрид...

Сеќавањата од безгрижното детство во тегла!

Christoffer Relander три години ги посетувал местата каде што ги минал безгрижните детски денови, во убавата Финска. Главниот мотив за тоа, било што тој скоро станал...

Црквите во Копенхаген преку објективот на Ludwig Fabre

Парижанецот Ludwig Fabre го експресираше својот одличен вкус за архитектура и ги документираше геометриските симетрични форми на црквите во Копенхаген, Данска. Благодарение на совршено изведената...

Безнадежност и мелахонија во серијалот на Evelyn Bencicova

Alice е името на серијалот од фотографката Evelyn Bencicova која претстави колекција на нејзини портрети кои ги екпресираат нејзините чувства за време на нејзината борба со...

Топ 3 #DivianArts инстаграм фотографии за оваа недела

Дозволете да Ви ги претставиме победниците на нашиот неделен  фото натпревар на Instagram! Марија Зориќ (Втор пат со победничка фотографија) Марија Зориќ е наградувана професионална фотографка која се занимава со...

Прогресија на адолесценцијата преку фотографии на Petra Collins

Petra Collins ја публикуваше нејзината приказна преку серијал на фотографии кои ја документираат нејзината адолесценција преку ерата на фотошоп и социјалните мрежи. Со фотографиите младата...