Зен градина во градска средина

Американското архитектонско студио Barensfeld дизајнираше прекрасна зен градина во Беркли, Калифорнија. Градината се наоѓа во мала зграда изградена во 1965 година и е на неколку...

Модерен редизајн на куќа стара 170 години!

Asdfg Architekten креативното студио, го креираше Miller's House проектот, современ редизајн на историскката архитектонска структура која се наоѓа во популарниот дел Prenzlauer Berg во...

Најпопуларниот пентахаус во Њујорк!

Доколку не сте знаеле, познатата бруклинска кула со часовник, во себе крие вистинско изненадување... Во прашање е врвен триплекс пентахаус, кој е еден од најбараните...

AURA | Мултимедијална инсталација на Базиликата Нотрдам во Монтреал

Moment Factory ја претстави својата мултимедијална инсталација AURA во Нотрдам базиликата во Монтреал. https://www.youtube.com/watch?v=FV3XdOda3zM AURA беше 45 - минутен спектакл кој ја исполни уметноста и архитектурата на базиликата...

Архитектонско чудо во Виетнам – мост “Рацете на чуварот”!

Во источниот дел на Виетнам, меѓу високите Ба На планини околу градот Да Нанг, отворен е невообичаен висечки мост кој наместо два носечки столбови...

Нов облакодер го краси небото на Менхетен!

  Големите станови во облакодерот 200 Amsterdam, овозможуваат уживање во неверојатниот поглед на градската панорама… Кога размислувате за панорамата на Менхетен, веројатно мислите на идејата дека...

Ова ремек дело „плови“ над реката Хадсон – чини 45 милиони...

Ако некој дом може да се нарече „рок ѕвезда“, тоа е овој. Сместен на камена платформа над величествената река Хадсон, околу 90 минути северно...