Приватен мир | Библиотеката на Gluck

Под претпоставка дека сте научник чија цел е истражување на конкретна историја и имате приватна збирка која брои повеќе од 10. 000 книги. Исто...

Книжевна фасада во Минхен | Еurostars Book Hotel

Формирање на фиберглас армиран бетон кој е само половина инч во дебелина, надворешниот изглед на Еurostars Book Hotel во Минхен создава илузија на прозорци...

Шангаj и безбедноста на пешаците

В0 2012 беше направена една од најиновативните градби во светот. Тука станува збор за безбедноста на пешаците во Шангај. Тоа е најголемиот кружен пешачки...

Приватна библиотека | Библио-куќа

Приказна за библиотекарски дом во тивка станбена населба во Тогичи, Јапонија - приказна за белата инспирација во парче дом, изградена по желба на сопственикот,...

Германска книжевност | Der moderne Buchdruck

Инсталација на статуата "Der moderne Buchdruck" што во буквален превод означува печатење на модерни книги, е одржана на 21 април пред 7 години, кога...

Made in China | Kинески копии на европски градови

Во економска смисла, Кина неретко асоцира на евтина работна сила и на земја на потекло на бројни фалсификувани трговски производи. Но кога говориме за...

Релаксација на сетилата | Надворешно џакузи

Секој би посакал да поседува џакузи. Да се има џакузи во домот е навистина добро, но да се има надворешно џакузи е уште подобро....

Минијатурна куќа за глувчиња

Maddie Brindley, девојката која ја направи неверојатната минијатурна верзија на хобитската куќа, повторно е актуелна со ново минијатурно дело - Овојпат станува збор за...

Спомен куќата на Тоше | Врвна градба за врвен музичар

Спомен куќата на Тоше Проески во Гумење, Крушево е меморијален дом каде се овековечени ликот и делото на најголемата и несомнено најпопуларната македонска музичка ѕвезда,...

Мала куќа – голема слобода

Ella Jenkins од САД веќе четири месеци живее во подвижна куќа со големина од 12 квадратни метри. Поттикната од желбата да живее сама, младата...

Елегантен екстериер | Балкони од ковано железо

Ковано железно, без разлика дали се употребува како ограда на влезна порта или пак на балкон, совршено го украсува екстериерот на градбата и додава...
video

Азбуката на архитектите

Азбуката на архитектите е листа по азбучен ред од најпознатите архитекти со своите најпознати дела. За жал некои архитекти биле изоставени поради ограничувањата на...