Формирање на фиберглас армиран бетон кој е само половина инч во дебелина, надворешниот изглед на Еurostars Book Hotel во Минхен создава илузија на прозорци кои разлистуваат страници. Со цел да се избегнат трошоците за инсталација и одржување на чистотата преку електронски систем на управување, заедничкиот напор на шпанското студио Сapella Garcia Аrquitectura и германското Ѕchmid Аrchitekten студио спроведе постојана соларна заштита на целата зграда. Зарем не би сакале да се разбудите во Минхен и светот да Ве пречека како отворена книга?

1

2

3

4

СПОДЕЛИ
Претходна објаваСите ние сме едно Цело
Следна објаваYuna Kim – уметност во уметничко лизгање
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР