Maddie Brindley, девојката која ја направи неверојатната минијатурна верзија на хобитската куќа, повторно е актуелна со ново минијатурно дело – Овојпат станува збор за минијатурна куќа за глувчиња.0

Инспирирана од куќичката во серијата приказни Brambly Hedge од Jill Barklem, овој талентиран дизајнер-аматер уште еднаш ја импресионираше широката јавност со своерачен проект.
Во материјалите употребени во изработката преовладува тврда и мека хартија, а останатите се дрво, пластика, гума и платно. Со исклучок на сијаличките и некои кујнски додатоци, секој предмет во домот на глувчињата е рачно изработен или пак модифициран од страна на Меди. Како и во претходниот проект, идејата е исклучително креативна, а изработката беспрекорна.

 1

2

3

4

5

6

7

8

9 10

11

12

13

14

СПОДЕЛИ
Претходна објаваЧовекот и океанот | Mark Tipple
Следна објаваНасликана фотографија | Alexandra Valenti
Величeњето и практикувањето на креативната страна на животот предизвикана од љубовта кон убавото ја одликува со особен креативен шарм и инспирација затекната на различни места. Пасионирана вљубеничка во визуелните форми на уметност, ја поддржува тежината на автентичните креативни артефакти кои го издржале тестот на времето - доволно долго за да создадат нова приказна за уметноста, раскажана преку херојските очи на истата.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР