Под претпоставка дека сте научник чија цел е истражување на конкретна историја и имате приватна збирка која брои повеќе од 10. 000 книги. Исто така, имате среќа да бидете во брак со архитект, и случајно поседувате малку имот во периферијата на Њујорк… Во тој случај, би биле Carol Gluck, омажена за Peter Gluck и Вашата библиотека би изгледала вака:

1

Carol Gluck ја проучува јапонската историја и важи за еминентен колекционер на најретките наслови: нејзината лична библиотека на две нивоа е висока околу 20 метри и се граничи со Катскилските планини во Северна Америка. Горниот кат е предодреден за читање и пишување, додека на вториот се сместени повеќето од нејзините книги. Со ваков пацифички поглед, не се сомневаме дека исходот од нејзиното истражување ќе биде неверојатен!

2

3

СПОДЕЛИ
Претходна објаваОд стари велосипеди до мини ремек дела за домот
Следна објава10 годишно патување низ САД
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР