Mike Brodie поминал 10 години патувајќи низ САД. Тие 10 години, направил повеќе фотографии со кои го документирал својот и животот на своите пријатели. Некои од фотографиите се собрани во албум насловен како „A Period of Juvenile Prosperity“. Неговите фотографии се навистина фасцинантни и оригинални, и тие го прават Brodie вистински колекционер на фотографии од патувања низ Америка.

Денес, Brodie има 27 години и работи како автомеханичар. Вели дека нема да фотографира се додека не создаде вистински живот за него, вреден за меморирање со фотографија.

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

СПОДЕЛИ
Претходна објаваПриватен мир | Библиотеката на Gluck
Следна објаваФото на денот | Осамено дрво
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР