Приказна за библиотекарски дом во тивка станбена населба во Тогичи, Јапонија – приказна за белата инспирација во парче дом, изградена по желба на сопственикот, каде архитектот Shinichi Ogawa и неговите соработници го опишуваат како:

„Сериозен читател кој се центрира во куќа висока 20 метри со еднакво висока библиотека во главната станбена површина за дневен престој, која патем вклучува трпезарија и кујна. Остатокот од собите во куќата се наредени во круг околу библиотеката и секоја една од нив има директен пристап до истата, по барање на сопственикот.“

1

Лента на светлина обезбедува идеални услови за читање која е надополнета со големи прозорци кои упатуваат поглед на дворот и поширокиот свет од околината. Минималистички показател на вистински вкус – како што може да се заклучи од фотографиите во прилог, библио-куќата е мистична и прекрасна како од аспект на ентериер, така и од екстериер.

2

3

4

5

6

 

СПОДЕЛИ
Претходна објаваСледи ме | Murad Osmann
Следна објаваСкали во Бејрут | Dihzahyners
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР