Урбан светилник

Тројца студенти, многу креативност, оригинални идеи, монотон електричен столб е се' што било потребно за да се создаде еден импровизиран витраж светилник. Урбанизацијата вооглавно...

Уличен проект | Penguin Street Art

Новиот проект во соработка на Penguin Books од Велика Британија низ улиците на Велика Британија носи наслов Penguin Street Art - комбинација на литературата...

Books about Town | Лондон 2014

Најава за квалитетно книжевно лето во Лондон? Да, преку веќе создадените клупи во облик на книга кои ќе се постават во Лондон за децата,...

Источната страна на Берлинскиот ѕид

Лоцирана на дел од Берлинскиот ѕид, долга 1,3 километри оваа галерија е најголемата и најдолготрајната галерија на отворено. Благодарение на оваа галерија Берлинскиот ѕид...

Илузии во градското секојдневие

Им верувате на сопствените очи? А што доколку она што го гледате е илузија? Нема да навлегуваме во тоа прашање, само ќе Ви претставиме...

Разубавување на просторот | Seth Globepainter

Seth Globepainter e уличен уметник од Франција познат по своите шарени и чудни мурали. Неговата најнова серија е претставена во затворен простор во Рим...

Најубавите скали во светот

Како што минува времето, на уличната уметност се повеќе и повеќе се гледа убавината на вложениот труд да се направи здодевниот градски бетон прекрасен...

Мини-куќи за бездомниците | Gregory Kloehn

Квалитетно образование од областа на градежниот дизајн, досетливост и хуманост се одликите кои го красат Gregory Kloehn, креаторот на минијатурни куќи за бездомниците во...

Креативни урбани интервенции

Fra.Biancoshock е уличен уметник со седиште во Милано, кој создава „урбани интервенции“ дизајнирани да ја нарушат монотонијата на секојдневниот живот. Користењето на урбаната џунгла...

Љубов на 21-от век

Се сеќавате на Banksy - кралот на уличните графити? Тој е најпрепознатливиот уличен уметник, а неговото најново дело е сместено на улицата Клемент во...

„Очи“ насекаде | Eoin

Во текот на последните години, низ повеќе градови, напуштени места се појавуваа огромни слики, на кои се претставени очите на девојка. Овие слики се...

Улични пораки – бездомниците постојат

Во секој град, особено во големите метрополи постојат луѓе без покрив над главата, луѓе кои немаат ниту скромно место кое би го нарекле дом....

Star wars улична уметност

„Кога те напуштив бев ученик, а сега сум учител“ е една позната реченица од „Војна на ѕвездите“. Phil Postma e уметник кој создава улични...
video

Редизајн на Supermodel, албумот од Foster the People

Foster the People најави натпревар за креација на нов ковер на албумот "Supermodel". Натпреварот ќе се одржи на 28 Март, веднаш по концеротот во  Gaîté...

Џиновски книги | Kansas City Public Library

Насликана за да изгледа како џиновски книги, Kansas City Public Library е инсталација којашто може да се забележи на јужниот ѕид од јавната библиотека...

Несекојдневни улични дела

Колекција на креативни дела низ улиците на Шпанија, дело на Pejac. Тој пректикува сосема нов и креативен пристап кон вообичаените техники на уличната уметност....