Данецот Thomas Dambo секој ден собира дрва и други материјали кои ги наоѓа во родниот Копенхаген и од нив изработува многу интересни скулптури. Тој вели дека дрва се наоѓаат насекаде, па не му е тешко да собере материјали за своите дела. Скулптурите се огромни и се мошне прецизно изработени, а изгледаат несекојдневно и оригинално. Освен уметничкиот аспект на своите дела за кои Томас се надева дека ќе ги инспирираат другите креативно да се изразат, тука е и рециклирањето како битен аспект преку кој Томас не само што ја разубавува околината, туку и придонесува за нејзино зачувување и заштита.

8

1

2

3

4

5

6

7

СПОДЕЛИ
Претходна објаваПламен сјај – Трејси Шевалие
Следна објава[Филм] Светот Јура
Креативната страна на животот под поинаков агол, каде важи правилото "less is more" е она што го опишува овој член на креативното семејство. Со оптимистичен пристап и позитивна енергија, сиот труд го насочува кон доброто и инспирацијата, кон вистинските вредности; како што е уметноста и квалитетниот креативен израз. Со поедноставување на животот, стои рамо до рамо со останатите креативци во тимот на Divian Arts.

НЕМА КОМЕНТАРИ