Источната страна на Берлинскиот ѕид

Лоцирана на дел од Берлинскиот ѕид, долга 1,3 километри оваа галерија е најголемата и најдолготрајната галерија на отворено. Благодарение на оваа галерија Берлинскиот ѕид...

Кога пукнатините во асфалтот стануваат уметност | Јuliana Santacruz Herrera

Замислете си грдите и иритирачки пукнатини и дупки во асфалтот кои се насекаде околу нас, да беа исполнети со нешто меко, топло, шарено и...

Улица на троновите | Joe and Max

За дополнително да се подгрее атмосферата пред враќањето на Игра на троновите на HBO, за креативниот публицитет кој ги украси улиците на Лондон се...

Дрвја кои не се потчинуваат на цивилизацијата

Врската и односот меѓу природата и човештвото е комплициран, човекот мора да ја користи природата, да живее во хармонија со неа, но да внимава...

Принцезите на Дизни во улога на лоши ликови

Hеrr Nilsson е уличен уметник кој ја отсликува темната страна на принцезите на Дизни, ги претставува во издание на кое не сме навикнати да...

По пет години` Banksy` повторно на улиците на New York!

По пет години пауза контроверзните дела на `Banksy` повторно може да се видат на улиците на големото јаболко,(New York). Пред неколку месеци беше одржана...

Star wars улична уметност

„Кога те напуштив бев ученик, а сега сум учител“ е една позната реченица од „Војна на ѕвездите“. Phil Postma e уметник кој создава улични...

Слики во дрвја | Wang Yue

Wang Yue е студент од Shijiazhuang, Кина, чија страст е сликање на дрвјата. Разни бои и четка во рака, Yue за миг низ улиците...

Правете уметност, a не војна | C215

Голем број на улични дела од кои на минувачите им "паѓа вилицата" се дело на францускиот уличен уметник Christian Guémy, познат ккао C215. Овој уметник...

Џиновски гуми за џвакање како уметност

Simone Decker е уметник од Луксембург чија специјалност е уличната уметност, како и поставувањето на апстрактни инсталации во простор. Фотографиите кои ќе ги видите во...

Чудесна уметност на улиците во Техеран!

Главниот град на Иран, Техеран се повеќе напредува како урбанистички, архитектонски така и воуметничка смисла. Пред осум години општинските власти решиле да ги разубават...

Чудни улични дела | Escif

Escif е мистериозен уличен уметник кој ги користи улиците како средство за уметничко изразување. Од Полска до Канада, негови дела може да се најдат...

Класични уметнички дела низ улиците

Се помалку луѓе поради брзиот начин на живот и многуте обврски уживаат во уметноста. Се помалку луѓе посетуваат музеи и галерии. Воден токму од...

Чудни ликови | Andre Muniz Gonzaga

Од 1997 година, бразилскиот уметник Andre Muniz Gonzaga, ги претвара испуканите површини во бизарни, изобличени ликови. Негува уникатен стил на улична уметност претворајќи ги...

Љубов на 21-от век

Се сеќавате на Banksy - кралот на уличните графити? Тој е најпрепознатливиот уличен уметник, а неговото најново дело е сместено на улицата Клемент во...

За што сонуваат бездомниците? | Skid Robot

Секој треба да има свои желби и соништа, работи кои потајно ќе ги посакува и се бори за нив. Но зарем е фер некој...