Самовили кои држат глуварчиња, цвет или испуштаат срциња можат да се најдат низ парковите во Велика Британија. Направени од нерѓосувачка жица од челик, ова се рачно изработени дела од страна на скулпторот Robin Wight.

Wight создава бајковити сцени; како ветрот ги носи глуварчињата, или пак ја шири љубовта која ни ја носат самовилите и за миг и возрасните ги носат назад во детството. Прекрасно.

32

31

29

27

25

23

33

30

28

26

24

22

СПОДЕЛИ
Претходна објаваСовршена куќа за одмор
Следна објаваКоси од розева волница
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ