Бразилски сликар и уличен уметник Davi De Melo Santos, познат како DMS успева од се да направи уметничко дело. За него улиците претставуваат големо платно кое мора да се наслика, дури и натрупаното ѓубре може да изгледа поинаку доколку DMS одвои време за него. Погледнете дел од неговите дела.

1

2

3

4

5

6

СПОДЕЛИ
Претходна објаваТhe Man Ring | Малку поинаков машки прстен
Следна објаваБиблио-говорници | John Lock
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР