Не треба да бидете професионалец за да создадете креативни урбани интервенции. Францускиот уличен уметник OakoAk создава интересни дела од несовршеностите на урбаниот свет. Со додавање на неколку линии и малку боја, ОакоАк создава мали улични дела на места кај што не ги очекувате. Повеќето негови дела се во неговиот роден град St.Etienne; „Сакам да изгледа поубаво, тоа е индустриски град со многу рудници за јаглен…“ Погледнете за што станува збор.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

СПОДЕЛИ
Претходна објаваСпаркс за Св. Валентин
Следна објаваMade in China | Kинески копии на европски градови
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР