Рускиот уличен артист Никита Номерз, транформира напуштени структури во необични и допадливи форми на улична уметност. Карактеристиките на објектите ги користи за да ги прикаже со помош на графити, онака како таа ги има замислено-несекојдневни карактери насекаде околу нас. Нејзината уметност ја има по неколку градови во Русија, а мисијата на Номерз е во секој град што ќе го помине во животот, да реинкарнира некоја занемарена структура. Скршени дрва, скривници, оваа талентирана артистка успева секоја стара градба и отпад во градот да ja замисли и реализира во нешто особено креативно, а истовремено да му даде карактер и необичен лик.

“Глутон”

Забите на “Глутон” направени од различно ѓубре

“The Big Brother”

“The Eyes of the City”

“The Trash Monster”

“The Trash Monster” одблизу

“Breaking out”

“The Keeper of the Keys”

“The Keeper of the Keys” одблизу

“The Watcher Man”

СПОДЕЛИ
Претходна објаваЕдиторијал | Француски гламур
Следна објаваФото на денот | Lab rat
Величeњето и практикувањето на креативната страна на животот предизвикана од љубовта кон убавото ја одликува со особен креативен шарм и инспирација затекната на различни места. Пасионирана вљубеничка во визуелните форми на уметност, ја поддржува тежината на автентичните креативни артефакти кои го издржале тестот на времето - доволно долго за да создадат нова приказна за уметноста, раскажана преку херојските очи на истата.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР