Избор за најгрдо куче 2012

Иако убавината е релативна работа и за вкусовите не се дискутира, во САД уште од 1970та година се организира изборот за најгрдото куче на...

Креативни маски за iPhone

Ви претставуваме само мал дел од креативните маски за Вашиот iPhone. Сигурни сме дека секој од Вас ќе ја пронајде соодветната маска за себе, во...

Сакајте ја…

Сакајте ја... кога таа пробува од Вашето кафе или чај. Таа едноставно сака да провери дали е по Ваш вкус. Сакајте ја... кога Ве тера...

Пасус по пасус

Џоел Робинсон, преку серија фотографии ги потсетува оние со статус „читател“ колку се битни и неопходни книгите во нивното секојдневие - од индивидуална претстава...

Моби и Swatch | Малиот идиот

Познатото човече т.н "Малиот идиот" искреирано од самиот Моби, музичар, DJ и продуцент, кое досега сме го гледале на неговите спотови, благодарение на соработката...

Светлосен допир на Вашата библиотека

Г-дин Ед, креација на Родерик Вос, е едноставно и мултифункционално парче за вклопување во Вашата библиотека, по истата намена според која неговиот дизајнер дошол...

Најубавите книжарници на светот #2

Откако констатиравме дека денес со новата парадигма на комуникацијата и достапноста, за секунда до две сме на посакуваната дестинација, визуелно; по првиот дел, продолжуваме...

Кекс

Една Девојка чекала авион во чекалната на еден голем аеродром. Бидејќи требала подолго време да чека одлучила да си купи книга за побрзо да...

Свршувачка во стилот на Страници за нашата љубов

На многумина од нас, „Страници за нашата љубов“ независно дали преферираме книга или филм (евентуално и двете), сторијата ни е повеќе од драга: на...

Да и помогнеме на малечката Ева!

Едномесечната Ева Илиевска има тешкa вродена срцева маана (хипоплазија на аорта-синдром на хипопластично лево срце и белодробна хипертонија). Тешко дише и постојано има напади...

Исповедите на една купохоличарка – Софи Кинсела

Кога станува тешко - тешкото оди на шопинг... Главната хероина на познатата чик-лит авторка Кинсела е девојка вооружена со младост, големо срце и широки соништа;...

Lara Stone | Несовршено совршена

Lara Catherine Stone е родена на 20ти декември 1983та година во мало холандско градче од мајка Холанѓанка и татко Британец. Прв пат е откриена...