Да се биде единец…

Да се биде единец... значи можност целиот живот да останете дете, во онаа мера до колку што звучи заштитнички и сипматично. Да се биде единец......

Foo Fighters на пауза!

На  големо разочарување за фановите на „Foo Fighters“, Дејв Грол потврдува дека бендот можеби нема да настапи долго време, додавајќи  дека за жал не...
video

Металика: Почнуваме со снимање на нов албум

Гитаристот на Металика Кирк Хамет потврди дека наскоро ќе започне работата околу новиот албум. „Во моментов работиме на 3D филм, кој се снима во Канада...
video

Направи сам | Angry Birds на вашите нокти

Доколку и вас ве зафати „ Angry Birds“ треската или во конкретниов случај „земјотресот“ еве ви креативен предолг дома да си направите маникир со...
video

Направи сам | Фустан со дваесет „лица“

Потребно е само да набавите материјал во било која боја, да ја вклучите машината за шиење и да ги следите упатствата. Откако ќе завршете...

Џиновски монопол | Чикаго

Студио BORED ги трансформира улиците низ Чикаго во облик на џиновски монопол, оживувајќи ја безвременската игра на сите времиња во едно турбо секојдневие. Инкорпорирањето...

Се што поседувам | Шана Квист

Серија фотографии кои бездруго ја докажуваат едноличноста на сопственоста и навиката да таложиме нешта низ животот. „Се што поседувам“ со потпис на шведскиот фотограф...
video

Париз vs Њујорк | Една бајка, два града

Режија на Tony Miotto, базирано врз книгата на Vahram Muratyan од Pinguin Classics езгистира како доказ дека наједноставните работи во животот се, впрочем најубави....
video

Погледнете зад камерите | 007

Сцените од филмовите за агентот 007 по правило се тешки и одговорни, а публиката сега има можност да погледне зад објективот и да го...
video

Живот низ клавишите

Доколку живеете со музика, креирате од љубов и со љубов,  вашиот живот започнал да ткае нова приказна. Никогаш иста, никогаш видена, спонтана и променлива....
video

Можностите на една Нула

Родена во светот на броеви, угнетената Нула открива дека преку определувањето, храброста и љубовта - од ништо може да настане нешто. „Нулата“ е анимација...

Најдобриот татко на светот

Американскиот фотограф Dave Engledow изработил серија интересни и комични фотографии наречени "Најдобриот татко на светот" со својата преслатка ќеркичка Alice Bee. Дел од фотографиите...