Историскиот фотограф и истражувач Steve Duncan го истражувал градскиот подземен свет составен од канализации, тунели и подземни железници. Оваа серија фотографии е резултат на повеќегодишна работа на повеќе места во светот како Њујорк, Лондон, Москва и Париз. Овие фотографии се доказ дека уметноста може да се пронајде и на најневообичаените места.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваСказна во јужна Франција | Chateau Les Carrasses
Следна објаваСестрите Круз за Loewe
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР