Човекот за кој обично се врзува асоцијацијата „ако не можеш да пронајдеш збор во речникот за одредена појава, чувствувај се слободно да измислиш нов“, така што денешното видео како производ на Тed.Еd едукативните серии ни дава еден поглед одблизу во Шекспировите зборови. Особено во неговите навреди – очигледно е зошто овој човек-енигма е прогласен за господар на драмската уметност чии дела ги поминуваат тестовите на времето и просторот, независно за кое општество или ера се работи. Заклучокот би бил следен: ако навистина чувствувате потреба да навредите некого, зошто не би го направиле тоа со стил? Земете го Шекспир за пример!

СПОДЕЛИ
Претходна објаваШармантен стан со убав распоред
Следна објаваTopman | Костуми за оваа зима
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР