Фото на денот | Не ме вознемирувајте!

Фотографија од нашето секојдневие и навики. Сигурно ќе се пронајдат многу од Вас. Колку време поминувате читајќи списанија во Вашата бања?

Ремек дело од 8 милиони долари

300 квадратни метри, три спални, 2 бањи, дуплекс тавани од 6 метри го сочинуваат елитниот стан кој се наоѓа во Менхетeн, Њујорк. Дизајнерот, сликар...

Резиденција во Дионис, Грција

Оваа луксузна резиденција се наоѓа на 23км од Атина во населбата Дионис. При нејзиното конструирање целта била да се направи соединување меѓу надворешната и...

Филм: Џанго разузданиот

Квентин Тарантино, мајсторот за портретирање на хаотичноста и животните возбуди, пристигнува со нова, поинаква филмска визија за своите почитувачи и сите љубители на филмот....

Необичните сет шминки на PUPA

Козметичката компанија PUPA е позната по необичните  дизајни на своите производи. Сетовите за убавина се првите кои ќе ви го привлечат вниманието во излозите...

Шагринска кожа – Оноре де Балзак

Дејствието во ова вонвременско дело ја следи животната линија на младиот Рафаел, студент без илузии - човек чија животна смисла е бесповратно изгубена поради...

Потрага по вистината

По неколку годишна потрага, на трагачот му беше кажано да оди во една пештера, каде би го нашол одговорот кој го бара - „прашај...

Библиотека на отворено | Bookyard

Масимо Бартолини, италијански уметник чија реализација на јавна библиотека на отворено за целите на Белгискиот фестивал на уметноста го носи името „Bookyard“ и е...

Фото на денот | Детство

,,Тој кој го носи детството со себе, никогаш не старее. '' Се случува еднаш, но останува засекогаш. Трае кусо, но се памети долго. Почетокот на...

Институт-библиотека кафе

Навидум, уште една кафетерија чиј мирис на еспресо Ве мами внатре - но, што ќе го пречекорите прагот, ќе се соочите со еден од...

Брод на пријателството

Брод кој пловел низ океанот, ненадејно бил затекнат од ужасна бура. Само двајца мажи, двајца добри пријатели успеале да се спасат, испливувајќи до мал...

Модерен и софистициран ентериер

Ова е домот на еден пар и нивната ќеркичка во Калифорнија. Освен во детската соба, во просториите преовладуваат темните тонови - пример дека темните ѕидови...