Во случај кога детските играчки би се поставиле на ниво на совршено комбинација на убавото со корисното, односно забавното со едукативното, тогаш – овој сет од 3 фигури на сестрите Бронте ќе се најде на Вашата листа за подароци! Но, нажалост, оваа реклама создадена во 1998 година од страна на Phil Lord и Chris Miller е лажно комерцијално видео за серија едукативни фигури врз основа на историски личности. Видеото никогаш не ја доби дозволата да ги добие своите 5 минути слава, имено поради сомничавата образовна вредност и така, никогаш не беше емитувано.

Но, кој и да го погледне истото, ќе добие минута и половина вистинско задоволство со интересни моќи кои може да припаднат само во светот на библиофилите! На крајот на краиштата, поттикот на хероите секогаш произлегува од нечија приказна…

СПОДЕЛИ
Претходна објаваНеделен репертоар на Драмскиот театар
Следна објаваДавид – Мери Хофман
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ