“Jane and Serge”-изложба на фотографии на славниот пар!

Во музејот на современа уметност во францускиот град Calais,(Musee des Beaux-Arts de Calais) е поставена изложба со фотографии посветенa на големата љубов и можеби...

Топ 3 #DivianArts инстаграм фотографии за оваа недела!

Дозволете да Ви ги претставиме победниците на нашиот неделен  фото натпревар на Instagram! Мила Станоеска (втор пат со победничка фотографија) Мила Станоеска е фотограф аматер која преку фотографијата се релаксира...

Zsolt Hlinka | Будимпешта од сосема нов агол

Во серијалот „Будимпешта 01“, Zsolt Hlinka создава фотографии со исклучителна нагорна аспирација. Во овие фотографии се лишени зградите од нивната оригинална функција, со кршење...

Топ 3 #DivianArts инстаграм фотографии за оваа недела!

Дозволете да Ви ги претставиме победниците на нашиот неделен  фото натпревар на Instagram! Михаела Јовановска Михаела е аматер кој брзо се стреми кон професионализам. На победничката фотографијаа е претставен врв...

Топ 3 #DivianArts инстаграм фотографии за оваа недела!

Дозволете да Ви ги претставиме победниците на нашиот неделен  фото натпревар на Instagram! Александар Наумчески (четврти пат со победничка фотографија) Архитеткт кој аматерски се занимава со фотографија, зад себе со...

Шангај преку објективот на Mark Siegmund

Mark Siegmund е германски дизајнер кој живее и работи во Шангај. Неговите фотографии од новиот дом се направени со Sony Alpha 6000 и мора да кажеме...

Топ 3 #DivianArts инстаграм фотографии за оваа недела!

Дозволете да Ви ги претставиме победниците на нашиот неделен  фото натпревар на Instagram! Мила Станоеска Мила Станоеска е фотограф аматер која преку фотографијата се релаксира од секојдневните обврски, а...

Светот во 4-те годишни времиња!

Li Ye е фотограф од Тибет кој патуваше низ светот преку сите сезони и ги фотогафираше воодушевувачките погледи од шарената Шри Ланка до замрзнатата Русија....

Кога реалноста се среќава со фантазијата

Zulkarnain Ismail е малезиски фотограф кој ја спојува документираната реалност со фикција во своите фотографии. Со користење Photoshop, тој им дава на своите фотографии бајковит...

DANCHI е серијалот кој стои зад напуштените згради во Токио!

“DANCHI” е серијалот на фотографот Cody Ellingham во кој се документирани напуштените згради во Токио по Втората Светска војна. Војната навистина остави силна трага врз јапонската...

Урбан танцувачки серијал!

Little Shao е препознатлив по неговата работа со документирање на урбаната танцувачка сцена. Тој има соработувано со Justin Timberlake, Chris Brown и Beyonce, а неговиот...

Футуристичен поглед на парискиот комплекс Tours Aillaud!

Во серијалот Les Yeux des Tours, францускиот фотограф Laurent Kronental ги доловува погледите низ различните уникатни прозорци на зградите од комплексот Tours Aillaud, сместен во Nanterre. Главниот акцент е...

Париз под инфрацрвена

Сме го виделе Париз во секое можно светло, боја, црно бел, но дали го имаме Париз видено под инфрацрвена? Нова визија за светската метропола ни...

Топ 3 #DivianArts инстаграм фотографии за оваа недела!

Дозволете да Ви ги претставиме победниците на нашиот неделен  фото натпревар на Instagram! Александар Наумчески (трет пат со победничка фотографија) Архитеткт кој аматерски се занимава со фотографија, зад себе со...

Секојдневие во Хавана

Lin Na го документираше своето патување во Хавана и ги сподели своите впечатоци кои потсетуваат на филмскиот свет од 50-тите и 60-тите. Улиците, луѓето, автомобилите...

Пејсажите на Патагонија!

Doru Oprisan ја документираше воодушевувачката природа на Патагонија и не потсети дека Јужна Америка сеуште не е доволно истражена. Уживајте во сонливите пространи пејсажи од...