Бонд девојка – Ерин Дафи

Додека сите девојчиња сонуваа да бидат балерини и манекенки кога ќе пораснат, оние интелигентните посакуваа да бидат адвокатки и докторки. Но, не и оваа...

Зошто треба да најдете време за читање книги?

Кои се предностите на читањето? Ја зголемува интелегенцијата, моќта на мозокот, релаксира, подобро спиење и ја активира меморијата. Воедно, читањето ви помага да напредувате...

Редизајн на љубовни книги

По повод вечното славење на љубовта и вечната потрага по истата, независно дали е тоа само уште еден индикатор на 100 години самотија -...

Приказна во приказна | Isobelle Ouzman

Ако една идеја произлезена од книги во контејнер може да резултира со ваква вонсериска уметност - тогаш светот е создаден врз база на мал...

Тренди торбички | Out of print

Секојдневни торбички за секаква намена: изработени од платно, со површина од литературен мотив - позајмена од Вашите омилени класици и забавни книжевни толкувања. Од...

Наезда на пеперутки во сите нијанси и бои!

Има ли поубаво чувство од наезда на пеперутки во сите нијанси и бои? Има ли подобро чувство на утринско будење со насмевка на твоето лице,...

Фото на денот | Љубов кон книгите

Weixin Shen како автор на оваа фотографија добива награда за Фотографија на годината, во 2010 (од страна на National Geographic) - истата отсликува еден...

Жед за живот – Ирвинг Стоун

Ниеден уметник не е повеќе безмилосно управуван од неговиот творечки порив, ниту повеќе изолиран од мултиизворноста на човечката среќа од Винсент Ван Гог. Генијот...