Иако постојат доста филмови кои ја третираат биографијата на конкретен автор како централна тема во истиот – едно неодамнешно истражување покажува дека читателите во улога на гледачи би сакале да ја видат следнава листа на актери како нивните омилени актери:

1. Benedict Cumberbatch како Neil Gaiman;
2. Patrick Fischler како H.P. Lovecraft;
3. Helen Mirren како Margaret Atwood;
4. Jack Nicholson како Salman Rushdie;
5. Joaquin Phoenix како Edgar Allan Poe;
6. Aubrey Plaza како Emily Dickinson;
7. Queen Latifah како Zora Neale Hurston;
8. Kevin Spacey како David Sedaris;
9. Emma Thompson како J.K. Rowling; и
10. Oprah Winfrey како Maya Angelou.

 

Со оглед на сличноста во физичкиот изглед и нивното искуство (кој би ја играл Маргарет Етвуд подобро од Хелен Мирен, како силна феминистка; односно, зарем има помрачно шармантен лик покрај Жоакин Феникс во улога на Едгар Алан По?), така што оваа листа продолжува да стои отворена за дополнителни мислења и препораки. Како љубители на книгата и филмот, што ќе додадете Вие?

 1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

СПОДЕЛИ
Претходна објаваБлескаво поткровје со свежи бои
Следна објаваТатко – да се биде или не?
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР