Во текот на последните години, низ повеќе градови, напуштени места се појавуваа огромни слики, на кои се претставени очите на девојка. Овие слики се дело на Eoin, уметник кој од сликање по дома се префрла на уличната уметност поради две причини; платното како материјал било прескапо за него и всушност ваквата уметност ја сметал за премногу рестриктивна.

„Она што ме движи е всушност мал зрак на светлина што понекогаш е толку далеку од мојот дофат.

Целта ми е да им овозможам на луѓето барем еден позитивен момент, што би се одразил во сон.“

1

2

3

4

5

6

7

8

9

СПОДЕЛИ
Претходна објаваФото на денот | Ми недостигаш
Следна објаваMини стан со сладок дизајн
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР