Улиците, особено за време на сообраќајниот метаж се навистина здодевни. Дел од секојдневието, едно сивило, кое го има во изобилство во големите градови. Peter Gibson е уличен уметник кој сака да го разубави тоа сивило во Монтреал, претворајќи ги улиците во огромно платно.

Огромно гнездо, отпечаток од чевел, риба, лушпа од банана или едноставно огромни приклучувачи; се дел од неговите дела кои им даваат поинаков изглед на улиците во Монтреал. Што мислите му недостасува ли ваков вид на уметност на Вашиот град?

2

3

4

5

6

7

8

9

10

СПОДЕЛИ
Претходна објаваDr. Martens | #FIRSTANDFOREVER пролет/лето ’13
Следна објаваРајан Гослинг не е обичен човек
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР