Имате слободно време и неограничена креативност? Тогаш Ви ја претставуваме оваа идеја за изработка на прстен од лажица. Иако звучи невобичаено и несекојдневно, сепак преку неколку едноставни чекори Вашиот прстен ќе биде готов.

22
1. Потребно:
-лажица (или вилушка);
-сечач за метал;
-хартија за брусење;
-клешти;
-хартија и пенкало;

2. Најпрвин одлучете каков вид на прстен сакате да направите и според тоа, измерете која големина Ви е потребна.

3. Пресечете ја лажицата во должина која Ви е потребна.

4. Исечете ги и острите делови на крајот.

5. Избрусајте го исечениот дел со хартија за брусење.

6. Со клештите извиткајте го потребниот дел.

7. Проверете дали Вашиот прстен е со соодветна големина. Ако имате потреба пак искористете ги клештите.

8. Вашиот прстен е готов!!!

СПОДЕЛИ
Претходна објаваАлма и продавницата за играчки
Следна објаваМакедонскиот Петар Пан | Интервју за Игор Маџиров
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР