Health – Tears  e одлично изработен краток филм во режија на David Altobelli и Jeff Desom. Преку  кадри во кој акцентот е ставен на солзите, неспокојот, нечистотијата и немаштијата, режисерите прикажуваат спротивност на детската безгрижност, свет во кој децата се oсамeни и плачат . На крајот, поминува една жена која понесува со себе едно од децата, што од некој аспект може да ја симболизира човековата потреба за љубов и заштита, како и да ги мотивира оние кои што немаат плод, да посвојат дете кое што ќе им внесе светлина во животот.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваАнатомија на ефективен неред | Fabio Meschini
Следна објава„Се плашите ли од темнината“?
Афирмацијата на уметничките вредности обелоденети преку седмата уметност е нејзин печат врз креативната страна на животот. Во чекор со последните ажурирања од својата област, внимателно ја унапредува уметноста. Суптилното комуницирање преку музиката и користењето на мултимедијалниот приказ на уметноста ја прават непоправлив оптимист и трагач кон суперлативот од светски убавини.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР