Fabio Meschini е роден во Рим, 1972 година. По професија е архитект, но уште од 1989 година се занимава со графички дизајн. Љубовта кон фотографијата го инспирирала да ги создаде овие фотоманипулации. Овие фотографии се разултат на двегодишна работа која започнала со „Josephine“.

Fabio за себе вели: „Јас себеси не се гледам како архитект, илустратор или графички дизајнер. Јас сум визуелен артист на кој најважна му е емоцијата која фотографиите ја пренесуваат.“

СПОДЕЛИ
Претходна објаваThe Hobbit | Постери од ликовите
Следна објаваСолзи и осаменост
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР