Колекција на Chanel есен/зима 2022/23. е олицетворение на магична женственост и нежна привлечност, мајсторски создадена од Вирџини Вијард.

„Решивме да ги внесеме селата, оние шкотски пејсажи околу реката Твид, во градскиот живот“, ја започнува приказната на фотографското дуо Inez & Vinoodh за кампањата CHANEL есен/зима 2022/23.

Инспирирани од контрастот помеѓу „патувањата на Габриел Шанел во природата за да најде инспирација за облеката од твид и нејзиниот живот во Париз кој ги инспирираше модерните жени на слобода и леснотија на облекување“, тие ја поделија кампањата на два посебни концепти: едниот е на отворено, во боја. каде што има природа, магла и мистерија, а другата е составена од црно-бели портрети направени во студио, со повеќе графички форми и силуети надвор од рамнотежа.

НЕМА КОМЕНТАРИ