Чудна спална соба, нервозен човек кој се подготвува да спие, темина и тишина…  Dark e првиот анимиран краток филм   на холандското студио за анимација NMTrix. Ова интересно 3D „парче“ ја создава неизвесноста преку стравот од  она што луѓето ги плаши во темнината до застрашувачкиот заклучок кој е претставен како одраз на детскиот хумор. Филмот е изработен во  3D Studio Max.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваСолзи и осаменост
Следна објаваThe killers со нов спот
Афирмацијата на уметничките вредности обелоденети преку седмата уметност е нејзин печат врз креативната страна на животот. Во чекор со последните ажурирања од својата област, внимателно ја унапредува уметноста. Суптилното комуницирање преку музиката и користењето на мултимедијалниот приказ на уметноста ја прават непоправлив оптимист и трагач кон суперлативот од светски убавини.

1 коментар

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР