1. НИХОН-ЏИ ФЕСТИВАЛ 🎋 НАСКОРО ВО ГЛАВНИОТ ГРАД.

Настанот има за цел да ги поврзе сите македонски студенти и странски државјани кои живеат во земјава, а кои споделуваат заедничка фасцинација за јапонската култура и уметност.

Концептот е еклектичен микс од различни сфери на општествениот живот, со намера да ги собере и да ги зближи различните генерации како и пошироката заедница од повеќе слоеви на општеството.🎎

На програма ќе биде застапен широк спектар на јапонскиот 🇯🇵 начин на живот.

🎎 Начин на живот (лајфстајл)

📔Филозофија

🎨Уметност

✍️Литература

🎴Хаику поезија

🎹Музика

🎥Кинематографија

🏢Архитектура

🥋Боречки вештини

🍜Гастрономија

👘 Висока Мода

🛰️Технологија

🎛️Поп култура /Аниме/Манга/Косплеј/Видео игри

📍’Public Room’

🗓️Датум: 28.5 2022

⭕ БИДЕТЕ ВО ТЕК ❗️ ❗️❗️❗

НЕМА КОМЕНТАРИ